2019 Grafik Tasarım Trendleri

2019 Grafik Tasarım Trendleri
Tasarım dünyamızı anlamamıza yardımcı olur ve eğilimler bizi zamana yerleştirir. 2019 için genel tasarım trendi? Tıpkı hayatın diğer kısımlarında olduğu gibi, kendimize muhalefet ediyor gibi görünüyoruz: bu yıl tamamen çelişkilerle ilgili. Çelişkili dönemlerden ve görsel spektrumun karşıt uçlarından tasarım eğilimleri dikkat çekmek için yarışıyor.
Bir tasarımcı veya bir tasarımcı ile çalışıyor olsanız da, en yeni grafik tasarım trendlerinden haberdar olmalısınız. Ortam ne olursa olsun, stillerin nasıl değiştiğini ve geliştiğini anlamak çalışmanızı taze tutar ve müşterilerle rezonansa girer. Bu yılki en popüler seçimlerimize bir göz atın ve bu trendlerin tarzınızı nasıl bilgilendirmesine yardımcı olabileceğini hayal etmeye başlayın.
2019 yılında grafik tasarımın 10 trendi...
-
1- 3D tasarım ve tipografi
2- Asimetrik düzenler
3- Art Deco
4- Modern Orta Yüzyıl Modern
5- İki ton ve gradyanların evrimi
6- Fotoğraflar için sıcak ve karamsar renk paletleri
7- Hafif ve zarif özel çizimler
8- Buxom dizileri
9- Açık kompozisyonlar
10- İzometrik tasarım

1. 3D tasarım ve tipografi
Şu anda her yerde üç boyutlu çalışmalar var gibi görünüyor: çok fazla derinliğe sahip kompozisyonların tamamı, yardım edemezsiniz, onlara ulaşıp dokunabilirsiniz. 3B tipografi, özellikle açılmaya hazır hissediyor. Bu konuda en iyi yanı, bu eğilim için en iyi sonucu veren belirli bir tür olmaması: koyu, sıska, sans-serif, script, herhangi bir yazı tipi 3D olarak işlenebilir.
Tipografinin ötesinde, uzak gezegenlerden hareketsiz kaldığı izlenimini veren bir çok şahane şekilde oluşturulmuş 3B kompozisyonu görüyoruz. Pinch Studio’nun canlı pop sanatı veya Issey Miyake’nin tekstil ve yiyecek evliliği gibi bazı tasarımlar, bu iki tasarım trendini renk, tür ve formun fütüristik manzaralarına birleştiriyor. Diğerleri, Eiko Ojala'nın çarpıcı kâğıt çizimleri gibi, doğrudan doğal dünyadaki öğelerden yaratılmış gibi görünüyorlar. Her iki yönde de etki çarpıcı - bu kompozisyonlar tam anlamıyla sayfadan atlıyor ve uzaklara bakmayı imkansız hale getiriyor.

2. Asimetrik düzenler
Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca standart olan katı ızgara tabanlı tasarımlardan uzaklaşmanın bir başlangıcını görmeye başlıyoruz. Squarespace ve Canva'nın ve diğer şablon tabanlı tasarım sitelerinin baskınlığı, bir şebekenin ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmasa bile, yeni başlayanlara güzel web siteleri ve grafik ürünleri sağladı. Şimdi tasarımcılar daha özel ve canlı hisseden ürünler yaratmaya çalışıyorlar.
Asimetrik tasarım trendini girin.
Bu düzenler rijit ve tahmin edilebilir ızgaralardan kurtulduğundan, daha fazla kinetik enerji ve hareket sağlarlar. Bir tasarım kompozisyonunda, bir uygulamada veya bir sitede, asimetrik bir düzen dikkat gerektirir. Kullanıcı, bilgiyi ve grafikleri sonra nereye götürebileceğine dair doğuştan gelen bir merak hissederek, bir tasarımı kaydırırken veya inceleyerek merak ve ilgi hissi yaratır.

3. Art Deco
“Modern” tasarım dönemi, adını I. Dünya Savaşı'ndan sonra başlayan ve neredeyse yarım yüzyıl boyunca devam eden modernizmin sanatsal hareketinden alır. Şu anda toplam bir rönesans yaşayan iki ana stil var: 1920'lerin son derece süs ve göz alıcı Art Deco tasarımları ve 1950'lerin ve 60'ların Orta Yüzyıl Modern döneminin aerodinamik organik formları.
Yaklaşan yirmili yılların yüzüncü yılına kadar itiraz et, ancak Art Deco'dan ilham alan tasarımların 2019'da patlaması bekleniyor. Trendin özellikle logo işlerinde ortaya çıktığını görüyoruz. Tasarımcılar, Jay Gatsby'nin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak keskin metalik malzemelerle birleştirirken, çağın en iyi çalışmasının karmaşık çizgi çalışması yoğun simetrisini benimsiyorlar. Bu etkiyi tipografide de görüyoruz, çünkü sans-serif'ler klasik A.M. Cassandre afiş tasarımı. Bu tasarımlar zengin ve lüks hissediyor - ve son birkaç yıldır hâkim olan rustik, ülkeden esinlenen çalışmaların aksine.

4. Modern Orta Yüzyıl Modern
Art Deco döneminden sonra - ve buna doğrudan tepki olarak - tasarımcılar, işlevin form dikte etmesi, gösterişli tasarımları kesmesi ve soyulmuş ve organik temiz hatları sarması gerektiğine karar verdi. Yüzyıl ortası etki, son birkaç yıldır iç tasarım ve moda gibi alanlarda belirgin bir şekilde görünse de, grafik çalışmalarında giderek büyüyen bir trend olmuştur.
Savaş sonrası dönemin ikonik reklam örneklerine geri dönen illüstrasyon stillerinde özellikle öne çıkıyor. Ve o dönemde olduğu gibi, küçük şirketler ve yeni başlayanlar, özel illüstrasyon çalışmalarının gücünü kabul ediyorlar. Yüzyıl ortası etkilenmiş çizimlerle dolu, çoğu zaman net bir şekilde modern bir tarzda gösterilen ancak rüya gibi eski renk paletlerini koruyan muhteşem web siteleriyle başlayan bir çok markayı görüyoruz. 2019'da bunların web’de ve baskı çalışmalarında hâkim olmaya devam ettiğini görmeyi umuyoruz.

5. Çift ton ve gradyanların devam eden evrimi
Gradyanlar - şimdi bazen dedikleri gibi “renk geçişleri” - son birkaç yıldır iyi tanınan bir trend olmuştur. Son zamanlarda kesinlikle logo tasarımına daha yoğun bir şekilde geri dönmeye başladılar. Basit tek renkli logolar yeterli değil; Gittikçe daha fazla çeşit çeşit gradyan ortaya çıkıyor. Bazıları beklenen kombinasyonlardır (mavi / mor, kırmızı / turuncu), ancak diğerleri daha düşük çift tonlu dışkı kullanır.
Geçtiğimiz veya iki yıl içerisinde “çiftin dönüşü” hakkında çok fazla gürültü yapıldı. Şimdi, genellikle Spotify ve ikonik çalma listesi kapaklarına tamamen katkıda bulundu, iki paralel eğilim birleştirildi ve 2019'u duoton gradyanının yılı oldu.

6. Aynı zamanda fotoğraflar için sıcak ve karamsar renk paletleri için sürekli bir yükseliş
Ancak elbette her hareket için eşit bir tepki var: doymuş ve koyu tonların görülme sıklığı karamsar, eski tonlarda artışa yol açtı. Birkaç yıl önce tasarımcılara, Stranger Things gibi gösterilerden esinlenilen cesur ve neonu kucaklamak için sessiz renkleri bırakmaları söylenirken, 2019'un fotoğraf renkleri, kameraların ve ekranların derin doygun renkler elde edemediği günlere daha çok benziyor.
Yetmişli yılların yumuşak, düşük çözünürlüklü fotoğraflarına ve hatta 1980'lerin sessiz video kamera görüntülerine doğrudan geri çekilme hissi veriyorlar. Her bir renge bir miktar siyah ekleyen bu fotoğraflarda, neon renklerin asla rekabet edemeyeceği sıcak ve hüzünlü bir titizlik var.

7. Özel çizimler aydınlatmak
Resimdeki kalın, kalın çizgilerden sonra, daha zarif ve zarif çizimde son zamanlarda bir yükseliş oldu. Botanik ve doğal unsurlardan ağır bir şekilde etkilenen bu trend daha kadınsı ve hepimizin daha masum ve çocuksu bir kesimine hitap ediyor. Özellikle karmaşık tasarımların dokulu bir kağıt arka plana karşı güzel bir şekilde işlendiği ambalaj tasarımında ön koltukta oturduğunu görüyoruz. Folyo ve kabartma gibi premium malzemelerin eklenmesiyle, bu tasarımlar maksimalizm ve sadelik arasında bir denge kurar.

8. Buxom serifleri
Resimler daha da hafifleşirken, fontlar özellikle serifler söz konusu olduğunda sertleşiyor. Sans-serifs hiçbir yere gitmiyorken - özellikle dijitalde - 2019 serif yılı olacak. Geçtiğimiz yıl bize dökme metal tipi günlerden çekilmiş gibi görkemli dolgun diziler verdi. Sans-serifs ve elle çizilmiş yazı tipleri görünmeye devam edecek olsa da, bu serif yazı tiplerinin çeşitliliği ve çeşitliliğinin patlayacağı yıldır.
Özel tip, gerçekten öne çıkmak isteyen markalar için gittikçe daha fazla önem kazanıyor ve giderek artan bir serif tipi veya logo markası, tasarımcıların istediği şey. Niye ya? Çünkü yıllarca baskınlıktan sonra temiz sans dizisi artık “ruhsuz” ve “karaktersiz” olarak görülüyor ve serifler boynuz çerçeveli gözlükler; ilginç, sevimli, zeki ve kişiliğe sahipler.

9. Açık kompozisyonlar
Hayal gücüne bir şeyler bırakma konusundaki eski atasözünü hatırlıyor musun? Öğeleri sıkı bir düzende muhafaza eden yıllarca süren kutuların ve çerçevelerin ardından, görünür ve sayılan her bölüm tasarımcıların daha açık kompozisyonları benimsemeye başlıyor. Bunlar, tüm resmin sadece bir bölümünü gördüğünüzü ve sayfa dışı bütün bir dünyayı gördüğünüzü düşündüğünüz tasarımlar.
Bu kompozisyonlar beyaz alanı kucaklar ve açık bir hiyerarşiden kaçınır. Bu kompozisyonlardaki elementler, sanki uzağa yüzebilecekmiş gibi, birbirlerine gevşek bir şekilde bağlı hissediyorlar. Genellikle açık-tarz, görünüşte kaotik, kırılmış ve kesilmiş bu kompozisyonlar, her bir elemanın yerleştirilmesi rastgele bir şey olduğu için çok güçlü bir tasarım ele alır.

10. İzometrik tasarım
Açık kompozisyonlar bazı şeyleri dışarıda bırakırken, izometrik tasarımlar küçük küçük alanlarda bütün evrenleri yaratır. İzometrik tasarım oldukça teknik görünmektedir, ancak bu, iki boyutlu olarak 3B bir nesne çizme yöntemidir. Çizim basit ve temiz, ancak düz tasarımın rekabet edemeyeceği bir derinliğe sahip. Bu eğilimin en fazla ısındığı alan ise simgelerle. İzometrik simgeler, düz tasarımdan çok daha fazla dokunsallığa ve sıcaklığa sahip, kullanıcıları içeri çekiyor. Artı olarak, 3D'den daha küçük bir dosya boyutuna kaydedilirler, böylece tüm gecikmeleri hiçbir şekilde geciktiremezsiniz!

2019 yılında tasarıma hazır mısınız?
-
Grafik tasarım için son derece ilginç bir yıl olacağına emin olan şeyleri başlatıyoruz. 3D ve AR gibi daha yeni alanlarda keşif yapan ileri teknolojiye sahip, teknik bilinçli tasarımcılar ile her gün hala kağıda kâğıt koyarak gelenekselciler arasında bir itme ve çekişme var. Bunu ayrıca, tonlanmış, aşağı yönlü vintage paletlerle birlikte var olan canlı çift tonların eşzamanlı kucaklamasında da görüyoruz. Aynı tuhaf illüstrasyon ve yüzyıl ortası işlevselliği için de geçerlidir.
En iyi kısım? Tasarımcılar çatışmayı kucakladığında, ilhamın her yönden bir kerede vurması için yer sağlayarak, heyecan verici şeyler oluyor. Hangi inanılmaz işi yarattıklarını görmeyi kutluyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz. En iyi çalışmayı yarattığınız yılı 2019 yapın!
Back to Top